Tannregulering for voksne, hvilke alternativ har du?

Om du vurderer tannregulering og ikke lenger er en tenåring, da er du ikke alene!

Undersøkelser har vist at en av tre voksne ikke er fornøyd med tennene sine rent visuelt og vurderer å rette de opp. Andre grunner til å få en kjeveortopedisk behandling kan være

  • Bedre oral helse og tygge-funksjon

  • Bedre selvtillit

  • Kommende stor evenement i livet

  • Et perfekt selfie smil

Heldigvis har kjeveortopedisk behandling kommet lang vei i utviklingen, siden de dagene da metall klosser var det eneste alternativet.


Moderne tannregulering er designet slik at det er minst mulig synlig, eller helt usynlig. Metallklosser er fortsatt en meget effektiv metode for å rette opp tenner og for å oppnå et perfekt smil. Men voksne har andre alternativ som også er like effektive, men usynlige. Keramiske og tannfargede klosser, kalt Clarity, er ett eksempel. Tannregulering på baksiden av tennene, som Incognito, er en helt usynlig metode og plastskinner, som heter aligners, som for eksempel Invisalign, er et annet alternativ.


Hvor lang tid tar det?

Tannregulering behandlingstiden for voksne varierer alt fra seks måneder og opptil to år, helt avhengig av hvor stor behandlingsbehovet er og hvilken behandlingsmetode som blir tillempet. Du får vite mer om det på din konsultasjon hos kjeveortopeden.


Er tannregulering for voksne verdt det?

Absolutt! Hvis en voksen vurderer tannregulering har de mest sannsynlig vært misfornøyd med smilet sitt over en lengre periode, kanskje hele livet.

Tannregulering er en naturlig og skånsom behandling for å oppnå et vakkert smil med langvarig resultat. Kjeveortopedisk behandling bidrar ikke bare til å rette opp tennene til et flott smil. Riktig tannstilling og bitt bidrar også til bedre oral helse, mindre tannslitasje og mindre hull.


Hvis du vurderer å gå videre så er det viktig at du bestiller en konsultasjons time hos en spesialisert, norsk autorisert Kjeveortoped. Bare en spesialist i kjeveortopedi har kunnskap om behandling som passer dine behov og ønsker.


På konsultasjonen kan dere sammen drøfte dine utfordringer og behandlingsutsikter, før dere tar en felles beslutning om veien videre.


Lykke til

Recent Posts

See All